פרופ׳ אביה ספיבק
פרופ’ אביה ספיבק הוא יושב ראש המרכז לפנסיה ביטוח ופסיכולוגיה כלכלית. היה ממקימי התוכנית לכלכלה וחברה ועמית בכיר במכון ון ליר בירושלים. בין השנים 2002 עד 2006 היה המשנה לנגיד בנק ישראל וקידם רפורמות חשובות בנושאי יציבות פיננסית ומערך התשלומים. שימש כראש המחלקה לכלכלה ודיקן הפקולטה למדעי הרוח והחברה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב וכנשיא האגודה הישראלית בכלכלה. פרופ' ספיבק שימש כחבר בוועדות לאומיות רבות, כולל של מילגות אלון, פרס ישראל ופוסט-דוקטורט של יד הנדיב. הוא אחד מהחוקרים הבולטים בישראל בנושא הפנסיה, פרסם חוות דעת ומאמרים רבים העוסקים בבחינת הרפורמות הפנסיוניות שנעשו בישראל והצעות לשינויים עתידיים.
פרופ׳ דויד לייזר
פרופ’ דויד לייזר הוא פרופסור אמריטוס במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. הוא בעל תואר ראשון במתמטיקה מהאוניברסיטה העברית והשלים לימודי דוקטורט בפסיכולוגיה באוניברסיטת ג’נבה שם היה עוזר מחקר של ז׳אן פיאז׳ה. הוא מתמחה בפסיכולוגיה כלכלית ושימש כנשיא החטיבה לפסיכולוגיה כלכלית באגודה הבינלאומית לפסיכולוגיה יישומית (IAAP).) ושל העמותה הבינלאומית לפסיכולוגיה כלכלית (IAREP )
פרופ׳ רמי יוסף
פרופ’ רמי יוסף הוא פרופסור מן המניין באקטואריה ומימון. הוא כיהן בעבר כראש המחלקה למנהל עסקים בפקולה לניהול ע”ש גילפורד גלייזר וכיום משמש כיו”ר מגמות התמחות במימון ומימון וביטוח במחלקה למנהל עסקים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. פרופ’ יוסף סיים דוקטוראט במימון ואקטואריה בשנת 1999 באוניברסיטת חיפה, הוא בעל תעודת דיפלומה באקטואריה (DAT) מה- City University of London ובוגר דיפלומה באקטואריה מאוניברסיטת חיפה. תחום המחקר של פרופ’ יוסף הוא במימון, מדעי האקטואריה, ביטוח ופנסיה.
ד"ר שרית מנחם-כרמי
ד"ר שרית מנחם-כרמי היא המנהלת האקדמית של מרכז הפנסיה, ביטוח ופסיכולוגיה כלכלית. שרית חוקרת בתחומי כלכלת ישראל ומתמחה בתחומי פנסיה, שוק ההון ופריון עבודה. עבודת הדוקטורט שלה בחנה את השפעת התקשורת על מנהלי השקעות ועל יעילות הקצאת האשראי וההון בשוק הפיננסי. עבודות נוספות שלה בתחום הפנסיוני בחנו את הצלחת רפורמת פנסיית חובה בישראל בהיבט של הקצבאות החזויות לכוח העבודה היום והשוואת המערכת הפנסיונית בישראל ברובד הראשון והשני למקבילות בעולם.
ד״ר אייל כרמל
אייל כרמל הוא דירקטור במרכז לפנסיה, ביטוח ופסיכולוגיה כלכלית. הוא בעל תואר שני בפסיכולוגיה חברתית ותואר שלישי בפסיכולוגיה, שניהם מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. במהלך עבודת הדוקטורט שלו הוא חקר את ההשפעה של ידע פיננסי על התנהלות כלכלית, ופרסם מספר מאמרים ופרקים בנושא פסיכולוגיה כלכלית והשפעתה על קבלת החלטות כלכליות.
עמיתי המרכז
טל הפלינג
עו"ד טל הפלינג היא חוקרת בתחומי הרגולציה הפיננסית ומערכת הפנסיה הישראלית, בדגש על מבנה שוק הגופים המוסדיים וחובותיהם כלפי ציבור החוסכים.
לטל תואר ראשון במשפטים, תואר ראשון בניהול, ותואר שני במדיניות ציבורית, כולם מאוניברסיטת תל אביב, ואת עבודת הדוקטורט היא כותבת בהנחיית פרופ' אביה ספיבק ופרופ' עדי אייל, מאוניברסיטת בן גוריון ובר אילן.
טל שותפה במשרד עורכי הדין שבלת וכיהנה בעבר בתפקידים משפטיים וניהוליים במשק במגזר הפרטי ובמגזר הציבורי, ובכללם חברת הנהלה ויועצת בכירה ברשות שוק ההון, ביטוח וחסכון, יועצת משפטית ומנהלת מחלקת תאגידים בגוף מוסדי מוביל ויועצת משפטית לחברות ציבוריות, גופים פיננסיים וחברות פינטק.
דוא"ל: christal.ludmir@gmail.com
פרופ׳ אביעד טור- סיני
פרופ' אביעד טור-סיני הוא פרופסור מן המניין בבית הספר לבריאות הציבור, הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, אוניברסיטת חיפה. מתמחה בחקר כלכלת רווחה ובריאות, כלכלת אוכלוסיות מבוגרות וכלכלת עבודה. משמש כיום כחוקר בכיר במרכז מינרבה לחקר אוכלוסיות מודרות בזיקנה (אוניברסיטת חיפה) וכעמית מחקר במרכז טאוב לחקר המדיניות החברתית בישראל
דוא״ל : atursinai@univ.haifa.ac.il
פרופ׳ חיים קידר-לוי
פרופ' חיים קידר-לוי הינו חבר סגל בכיר בפקולטה לניהול באוניברסיטת בן גוריון בנגב. מחקריו עוסקים בהיבטים תיאורטיים ואמפיריים של תפקוד שוקי ההון. פרסם מאמרים תאורטיים ואמפיריים בכתבי עת מובילים בתחום, מהם שזכו לפרסים והוקרה. פרסם ארבעה ספרים בתחומי המימון ומשברים פיננסיים.
דוא״ל : hlevy@som.bgu.ac.il
ד״ר ירון להב
דר’ ירון להב הוא מרצה למימון במחלקה למנהל עסקים של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. מחקריו מתבססים בעיקר על מימון התנהגותי וניסויי, היווצרות ציפיות וקבלת החלטות. בנוסף, ירון מתמחה גם במחירי העברה. ירון סיים את לימודי הדוקטורט בכלכלה באוניברסיטת אמורי שבארצות הברית.
דוא״ל : ylahav@som.bgu.ac.il
עומר זליבנסקי אדן
עומר הוא חוקר במכון הישראלי לדמוקרטיה במרכז לממשל וכלכלה. עוסק במדיניות ציבורית ויישומים של תובנות מהמדעים ההתנהגותיים בעבודת הממשלה. בעל תואר שני בכלכלה באונ' בן-גוריון. עבודת התיזה שלו עסקה בהעדפות משיכת הפנסיה והיא פורסמה כפרק בספר New Trends in Behavioral Finance..
דוא״ל : oselivansky@gmail.com
יואב גפני
יואב גפני הוא בעל תואר שני בכלכלה באונ' ת"א ומנהל כיום את יישום חוק עידוד תעסוקה בשירות התעסוקה. יואב עבד במגוון רחב של תפקידים ברשות שוק ההון, והיה מעורב בכל הרפורמות המשמעותיות שנעשו בשוק הביטוח והפנסיה בשני העשורים האחרונים. הוא הוביל מגוון רחב של רגולציות ומשימות פיקוח.
דוא״ל : Yoav.gaffni@gmail.com
ד״ר יאיר כוכב
ד"ר יאיר כוכב חוקר את תחום החיסכון ארוך טווח, תוך התמקדות בעולם הפנסיה. במקביל הוא מרצה באוניברסיטת תל אביב ועובד בסקטור הפיננסי, בחברה מובילה בתחום ההשקעות בפרויקטי תשתיות. יאיר עבד במשרד האוצר במספר תפקידים, בין היתר שימש כמנהל החוב הממשלתי המקומי.
דוא״ל : kochavy@post.bgu.ac.il
ד"ר שרית סבן
ד"ר שרית סבן סיימה תואר שלישי במחלקה לפסיכולוגיה באונ' בן גוריון.
שרית היא פסיכולוגית קלינית מומחית. עבודת הדוקטורט של שרית עוסקת במיפוי התנהגויות כלכליות כושלות למאפייני אישיות מוכרים. שרית חוקרת מגוון רחב של התנהגויות פיננסיות לא מסתגלות בעלות אפקט שלילי על כלכלת משק הבית.
דוא״ל : saritsaban@012.net.il
שנהב מלול
שנהב מלול היא סטודנטית לתואר שלישי במחלקה למנהל עסקים באונ' בן גוריון. את התואר השני למדה במימון וביטוח. המחקר שלה עוסק בחקירה אמפירית של השפעות המעבר להערכה אקטוארית של ההתחייבות בשל סיום יחסי עובד - מעביד בחברות. תחומי התמחותה העיקריים הם: מיסים, חשבונאות, פנסיה ואקטואריה.
דוא״ל : shenhavm@post.bgu.ac.il
שרונה צדוק- רוזנבלוט
רו"ח שרונה צדוק-רוזנבלוט היא סטודנטית לתואר שלישי במחלקה לניהול מערכות בריאות באונ' בן-גוריון בנגב.. עבודת הדוקטורט של שרונה עוסקת במימון וביטוח בתחום הטיפול הסיעודי. נושא המחקר שלה הוא מודלים למימון של ביטוח סיעודי, ניתוח אתגרי המימון הקיימים והצפויים בישראל והמלצות למדיניות ברמה הלאומית.
דוא״ל : stsadok@gmail.com
תלמידי המרכז
טניה מאיר-פרוג
טניה מאיר-פרוג היא סטודנטית לתואר שלישי במחלקה למנהל עסקים באונ' בן גוריון. בעלת רישיון יעוץ השקעות מטעם רשות לניירות ערך ורישיון פנסיוני מטעם רשות שוק ההון. המחקר שלה עוסק במיפוי כשלים במערכת הפנסיונית בישראל ודרכים לשיפורם ותיקונם.